میکرونیدلینگ روشی است که با تحریک کلاژن سازی باعث ترمیم ساختار و عملکرد پوست آسیب دیده و تغییر یافته میگردد. در این مطلب با کاربردهای میکرونیدلینگ بیشتر آشنا میشویم.
رشتههای کلاژن و الاستین در واقع رشتههای پروتئینی هستند که وظیفه استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست را به عهده داشته و عامل اصلی در جوانسازی پوست به شمار میآیند. از کاربردهای میکرونیدینگ این است که باعث تحریک این رشتهها شده و در نتیجه موجب جوانسازی پوست میشود.
یکی از کاربردهای میکرونیدلینگ این است که با تخریب بافت اسکار و ایجاد فرایند طبیعی بهبود، موجب از بین بردن جای زخم روی پوست میشود.
در روش میکرونیدلینگ سوزن ریز از طریق ایجاد سوراخی مجاور اسکار، وارد پوست میشود. عمل آزاد کردن پوست از چسبندگی به بافتهای عمیق، موجب بالا آمدن پوست در نهایت فرایند بهبود زخم آغاز شده و با تشکیل بافت همبند فرورفتگی اسکار بهبود مییابد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های پیشرفته و حرفهای میکرونیدلینگ جهت استفاده پزشکان در امر جوانسازی پوست تولید شده است.
از دیگر کاربردهای میکرونیدلینگ از بین بردن چین و چروکهای پوست است. در این حالت با افزایش انتشار فاکتورهای رشد و ایجاد اثر سفت شدگی در پوست، چروکهای موجود بر روی پوست صاف شده و حالت فرورفتگی آن درمان شود.
میکروندلینگ کاربردهای دیگری نیز دارد. برای مثال میکرونیدلینگ میتواند از طریق کلاژن سازی بیشتر و بهبود تراکم اپیدرم باعث رفع ترکهای پوستی یا استرچ مارک شود.
همچنین میکرونیدلینگ میتواند با تخریب بافت سوختگی و افزایش کلاژن سازی و تحریک پوست، باعث ترمیم جای زخم باقیمانده از محل سوختگی شود.
از دیگر کاربردهای میکرونیدلینگ میتوان به رفع تیرگیهای پوست اشاره کرد. در این حالت، میکرونیدلینگ از طریق بازسازی کراتینوسیتها که همان سلولهای سطحی پوست هستند، و همچنین با افزایش عوامل روشن کننده پوست باعث رفع تیرگی و لکههای تیره روی پوست میشود.
همانطور که میبینید میکرونیدلینگ کاربردهای مختلفی دارد که بسته به نیاز میتوان به پزشک زیبایی مراجعه کرده و روشهای درمان آن استفاده کرد.