برداشتن خال با لیزر سادهترین روش برای خلاص شدن از شر خالهای دردسرساز است. در این مطلب شما را با روش انجام خالبرداری با لیزر آشنا میکنیم.
در مطالب قبلی درباره مزایا و معایب برداشت خال با لیزر توضیحاتی دادیم. حال میخواهیم بدانیم این روش چگونه عمل میکند.
گاهی اوقات خالها با استفاده از بیحسکننده پوستی، قیچی و چاقوی جراحی برداشته میشوند. در این روش برداشتن خال صورت مدت زمان بهبودی طولانی است و منجر به باقی ماندن جای زخم در محل خال میشود.
در موارد دیگر که قرار است از بین بردن خالهای صورت به طور کامل انجام شود، لازم است که لایهی ضخیمی از پوست برداشته شود.این کار میتواند منجر به باقی ماندن جای زخم بسیار قابل توجهی شود و حتی ممکن است این جای زخم نازک شود و ترک بردارد.
یک جایگزین مطلوبتر که منجر به جای زخم نمیشود و به مراتب درد کمتری دارد، روش خالبرداری با لیزر است.
از مزایای خالبرداری با لیزر این است که در اکثر موارد برداشتن خال، نیازی به بیحسی نیست. برخی بیماران در هنگامی که پالسهای لیزر به پوست آنها برخورد میکند در آن ناحیه احساس سوزن سوزن شدن یا احساسی شبیه اینکه یک کش لاستیکی به آنها برخورد کند، دارند.
لیزر به منظور از بین بردن خال، عروق خونی را میبندد و بافتی که از بین رفته است را تبخیر میکند، بنابراین نیازی به بریدن پوست یا استفاده از بخیه نیست. علاوه بر این در روش لیزر احتمال باقی ماندن جای زخم خیلی کمتر از روشهای دیگر است.
بعد از اینکه عمل خالبرداری با لیزر و رفع خال تمام شد، در محل خال یک حالت پوسته پوسته شدن شکل میگیرد. این حالت معمولاً حدود دو هفته طول میکشد و بعد از آن خوب میشود.
گاهی نیز ممکن است یک قرمزی کمی در محل پوسته پوسته شده به وجود آید. این قرمزی هم خود به خود از بین میرود و هیچگونه جای نگرانی برای بیمار وجود ندارد.